menusearch
sedayeil.ir

IUIUUIUنگاهی به عضویت نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی؛ مزایا و معایب

جستجو
هدر سایت

*نگاهی به عضویت نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی؛ مزایا و معایب

(0)
(0)
تعداد بازدید خبر 97
تاریخ درج خبر سه شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳
اشتراک خبر در شبکه های اجتماعیاشتراک
*نگاهی به عضویت نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی؛ مزایا و معایب

*نگاهی به عضویت نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی؛ مزایا و معایب*

به طور کلی کمیسیون های ۱۳ گانه مجلس شورای اسلامی به بررسی تخصصی طرح ها و لوایح می‌پردازند. اگرچه امید نصیبی می‌توانست بر اساس سوابق تحصیلی و مدیریتی خود در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی عضویت یابد، ولی بنا به مصلحت شهرستان های ممسنی و رستم از عضویت در این کمیسیون چشم پوشی نمود تا به کمیسیون کشاورزی که متناسب با نیازهای این شهرستان هاست، وارد شود ولی نهایتا به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها پیوست. حال این پرسش مطرح است که این کمیسیون چه مزایا و معایبی برای حوزه انتخابیه ممسنی و رستم خواهد داشت؟

*۱. مزایا:*

*الف) عضویت رئیس مجلس در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها:* با توجه به عضویت محمدباقر قالیباف (رئیس مجلس) در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، این فرصت برای امید نصیبی به عنوان نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم فراهم خواهد بود تا از طریق چانه زنی با رئیس مجلس در این کمیسون، امتیازات لازم را برای این شهرستان ها اخذ نماید. (البته در صورت پیروزی احتمالی قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری آتی، معادلات مجلس نیز تغییر خواهد یافت.)

*ب) جذب ردیف اعتبارات برای شهرداری ها و دهیاری ها*: با توجه به پیوند کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با وزارت کشور، شهرداری ها و دهیاری های ممسنی و رستم که به عنوان نهادهای زیرمجموعه وزارت کشور به شمار می‌روند، می‌توانند به واسطه ارائه طرح های بنیادین از سوی امید نصیبی مشمول ردیف اعتبارات شوند.

*ج) تعیین تکلیف سرنوشت سکونتگاه های مرزی بر اساس تقسیمات کشوری*: دست و پنجه نرم کردن شهرستان ممسنی و رستم بر سر نقاط مرزی خود با همسایگان از دیرباز مشهود بوده است. سکونتگاه مرزی «رودشیر» از جمله این مناطق است که امید نصیبی با توجه به عضویت خود در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها می‌تواند وضعیت این سکونتگاه را که در بلاتکلیفی به سر می‌برد، تعیین تکلیف نماید.

*۲. معایب:*

*الف) اتلاف زمان و صرف انرژی در موضوعات کلان:* عضویت نماینده حوزه انتخابیه ممسنی و رستم در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها منجر به اتلاف زمان و صرف انرژی در موضوعات کلانی همچون انتخابات، تشکل ها، احزاب، حفظ نظم و امنیت کشور خواهد شد که ارتباط چندانی با حوزه انتخابیه ممسنی و رستم (مگر در شرایط انتخاباتی) ندارند.

*ب) توان چانه زنی کمتر نسبت به کمیسیون های دارای ماهیت اقتصادی برای جذب ردیف اعتبارات:* در حالی که قدرت چانه زنی نمایندگان در کمیسیون های اقتصادی، انرژی، کشاورزی و ... برای اختصاص ردیف اعتبارات مربوط به ظرفیت های های حوزه انتخابیه خود بیشتر خواهد بود، کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها توان چانه زنی نماینده را در این خصوص کاهش خواهد داد؛ به ویژه آنکه تزریق بودجه به شاهرگ اقتصادی ممسنی و رستم ضرورت اساسی دارد.

*ج) ارتباط نسبتا کمتر با دستگاه های اجرایی دارای ماهیت اقتصادی:* اگرچه نمایندگان صرف نظر از عضویت شان در کمیسیون ها قادرند با همه دستگاه های اجرایی به رایزنی بپردازند، ولی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بیشتر با دستگاه های دارای ماهیت سیاسی و امنیتی نظیر وزارت کشور در ارتباط است تا وزارتخانه های دارای ماهیت اقتصادی. از این حیث، عضویت در کمیسیون های با ماهیت اقتصادی برای نمایندگان شهرستان های کوچک نسبت به کلانشهرها ضرورت اساسی دارد؛ چرا که در شهرستان های کوچک، نماینده به عنوان تنها پل ارتباطی مردم با هسته مرکزی قدرت در سطح کلان به شمار می‌رود.

*صدای ایل صدای مردم ایل*

#Sedayeil.ir

#صدای_ایل #صدای_محرومان_ایل
#صدای_ایل_من_و_توست
#نماینده_ممسنی_رستم
#دکتر_امید_نصیبی

نظرات کاربران ( 0 نظر )
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام