فناوری اکنون بخش بزرگی از کلاسهای درس را تشکیل میدهد و در جایگزینی روشهای آموزشی قدیمی به خوبی عمل میکند. مدارس به دنبال استفاده از فناوری برای کمک به دانش آموزان در یادگیری کارآمدتر هستند. یکی از روشهای دستیابی به این هدف استفاده از نرمافزارهای آموزشی است که به طور خاص برای کمک در زمینه آموزش توسعه یافته است. این نرم افزارها به معلمان، دانش آموزان و مدارس از بسیاری جهات کمک میکند. مدارس پیشرفته و هوشمند بیشتر بر نرم افزارهای آموزشی تمرکز میکنند زیرا به دانش آموزان کمک میکند تا به کمک روش های سرگرم کننده و متفاوت بهتر یاد بگیرند. فناوری به دانش آموزان اجازه میدهد تا دانش آموزان با سرعت و از هر مکانی آموزش ببینند و تنها چیزی هم که آنها نیاز دارند یک لپ تاپ، گوشی هوشمند یا کامپیوتر و همچنین اتصال به اینترنت است.
نرم افزارهای آموزشی، یافتن و اشتراک گذاری اطلاعات را آسان میکند. قرار دادن اطلاعات در یک مکان امن، پیگیری همه چیز را آسان تر میکند. شما میتوانید مطالب مهم را سازماندهی کنید و دوره های مختلف را بدون هیچ زحمتی ایجاد کنید. و اگر از یک سیستم مبتنی بر شبکه استفاده میکنید، همه اعضای تیم شما میتوانند هر زمان که نیاز داشته باشند به آن دسترسی پیدا کنند. این موضوع یعنی تحت شبکه بودن محتوا برای گروه هایی که در مدارس یا مکان های آموزشی دیگر که آموزش و یادگیری در آنجا انجام میشود مفید است. همه اعضای از پرسنل مدرسه و معلم تا دانش آموزان و اولیا میتوانند از هر دستگاهی آنچه را که وجود دارد ببینند، بنابراین میتوانند از هر کجا که هستند یاد بگیرند یا کارها را انجام دهند. به علاوه، با نرم افزار آموزشی، مهم نیست در کجای دنیا هستید. زمانی و مکان مهم نیست و بنابراین دانش آموزان در هر زمان و در مکانی های مختلف میتوانند بدون هیچ مشکلی آموزش ببینند.
نرم افزار آموزشی تخصصی یک مزیت عمده دارد و آن افزایش مشارکت و انگیزه است. میتواند دانش آموزان را علاقمند و با انگیزه نگه دارد. کتابهای درسی و سخنرانیهای منظم گاهی اوقات نتوانسته دانشآموزان را درگیر خود نگه دارد. به همین دلیل است که دانشآموزان ممکن است در نهایت ناامید و بیعلاقه شوند. با کمک نرم افزارهای آموزشی، میتوانید با استفاده از فیلم ها، انیمیشن ها و فعالیت های تعاملی، یادگیری لذت بخش تر را ادامه دهید. از طریق ارائه اطلاعات در قالب های مختلف، نرم افزارهای آموزشی میتوانند انواع مختلف زبان آموزان و ترجیحات آنها را جذب کنند. دانش آموزان میتوانند از انیمیشن ها و فیلم ها براحتی و در هر زمان استفاده کنند. علاوه بر این، بسیاری از نرمافزارهای آموزشی از عناصر بازی، مانند نشانها و تابلوهای امتیازات استفاده میکنند که دانشآموزان را تشویق میکند تا شرکتکنندگان فعال باشند و در مسیر آموزش محتوا حرکت کنند. در تبدیل یادگیری به نرم افزار آموزش تجربه بازی مانند، یادگیری را لذت بخش و آسان میکند و در نتیجه باعث افزایش انگیزه و مشارکت دانش آموزان میشود.
یکی دیگر از مزایای نرم افزارهای آموزشی برای دانش آموزان، ظرفیت کمک به آنها برای یادگیری آسان است. کلاس های درس سنتی میتواند برای دانش آموزانی که دارای معلولیت یا سایر شرایط خاص هستند، مشکلاتی را ایجاد کند. با این حال، نرمافزار آموزشی را میتوان با ویژگیهای دسترسپذیری، مانند زیرنویس، صفحهخوانها، و اندازههای فونت که قابل تنظیم هستند ایجاد کرد که آن را برای زبانآموزانی که قادر به تعامل و دسترسی به مطالب نیستند، در دسترستر میسازد. علاوه بر این، نرمافزار آموزشی میتواند با سبکها و انواع مختلف یادگیری سازگار شود و به دانشآموز اجازه میدهد تا بر اساس روشی که برای آنها مناسبتر است، یاد بگیرند. به عنوان مثال، دانش آموزانی که برای درک مفهوم به زمان یا تکرار بیشتری نیاز دارند، میتوانند با سرعت خود به مواد و ابزارهای اضافی دسترسی داشته باشند. نرم افزارهای آموزشی از طریق تعامل بهتر بین معلمان و دانش آموزان و ایجاد آموزش و محتواهای خلافانه، در یادگیری بهتر دروس به دانش آموزان آموزان کمک بسزایی میکند. نرمافزارها از طریق برآوردن نیازها و ترجیحات مختلف برای یادگیری، دانش آموز را تشویق میکند و تضمین میکند که به هر دانشآموز فرصت برتری داده میشود.
همچنین نرم افزارهای آموزشی به همکاری و ارتباط بین معلمان و دانش آموزان کمک میکند. بسیاری از برنامههای نرمافزار آموزشی گزینههایی مانند اتاقهای گفتگو، انجمنهای گفتگو و همچنین ابزارهای مشارکتی برای ویرایش دارند که به دانشآموزان اجازه میدهد با تکالیف و پروژههای خود همکاری کنند. این ویژگیها برای همکاری نه تنها به ایجاد کار گروهی و بهبود مهارتهای ارتباطی کمک میکنند، بلکه مشارکت فعال و مشارکت در فرآیند یادگیری را ارتقا میدهند. دانشآموزان میتوانند در مورد ایدهها بحث کنند، سؤالات خود را مورد بحث قرار دهند و از معلمان و دانشآموزان خود بازخورد دریافت کنند. علاوه بر این، نرم افزار آموزشی به معلمان اجازه میدهد تا اعلان ها و تکالیف مهم و حتی بازخورد را به سرعت و به طور موثر برای دانش آموزان ارسال کنند. معلمان میتوانند به جای تکیه بر روش های سنتی، مانند جزوات یا ایمیل، از ابزارهای ارتباطی داخلی در برنامه استفاده کنند تا دانش آموزان را مطلع و سرگرم کنند.
نرم افزارهای آموزشی، آموزش را بر اساس رفتار و توانایی های دانش آموزان تنظیم میکند تا تجربیات یادگیری شخصی را ارائه دهد. این موضوع تضمین میکند که هر دانش آموزی دستورالعملی متناسب با نیازها و توانایی های خود دریافت میکند. برای مثال، اگر دانشآموز در درک یک ایده مشکل دارد، میتواند توضیحات، مثالها یا تمرینهای بیشتری را برای تمرین برای کمک به تقویت درک ارائه دهد. با این حال، لحظه ای که دانش آموز مهارت خود را در یک موضوع نشان میدهد، برنامه به طور خودکار آنها را به موضوعات چالش برانگیزتر میبرد، از خستگی جلوگیری میکند و پیشرفت مستمر را تشویق میکند. در واقع نرم افزار آموزشی با ایجاد انواع روشها و سبک های یادگیری به دانش آموزان این امکان را میدهد که مسئولیت آموزش خود را بر عهده بگیرند و با سرعت مناسب پیشرفت کنند. این رویکرد فردی است و به ایجاد احساس خودمختاری و خودکارآمدی کمک میکند که در نهایت منجر به اعتماد به نفس و موفقیت تحصیلی بالاتر میشود.
نرم افزارهای آموزشی همچنین حجم وسیعی از اطلاعات در مورد تعامل، پیشرفت و عملکرد دانش آموز تولید میکند. آنها اطلاعات مهمی را در اختیار معلمان قرار میدهد تا شیوه های تدریس خود را اصلاح کنند و تصمیمات بهتری بگیرند. با دادههای جدیدتر و بهتر، معلمان اکنون در درک الگوها، روندها و زمینههای بهبود در دانشآموزان موفقتر خواهند بود. برای مثال، معلمان میتوانند دانشآموزان را از نظر میزان پیشرفت، سطح مشارکت و نمرات آزمون زیر نظر بگیرند تا نقاطی را که ممکن است به کمک یا مداخله اضافی در آنها نیاز باشد، مشخص کنند. معلمان همچنین میتوانند تغییرات را در طول زمان آموزش مشاهده کنند تا اثربخشی راهبردهای تدریس و همچنین مواد برنامه درسی را ارزیابی کنند و بر اساس داده ها در صورت لزوم تنظیمات را انجام دهند.
علاوه بر این، نرم افزار آموزشی به معلمان اجازه میدهد تا گزارش ها و تحلیل های خاصی ایجاد کنند که پیشرفت و دستاوردهای دانش آموزان را به والدین، مدیران و دیگران گزارش میدهد. این داده ها ارتباط و همکاری مداوم بین مربیان و همچنین دانش آموزان و والدین را تسهیل میکند و یک محیط آموزشی پرورشی ایجاد میکند که پیشرفت دانش آموزان را تشویق میکند.
در نتیجه با توجه به تمرکز جهان بر فناوری، مدارس باید به ابزارهای دیجیتال عادت کنند. با نرم افزارهای آموزشی درجه یک، مدارس میتوانند بیشترین بهره را از عملیات خود ببرند. آنها میتوانند یادگیری دانش آموزان را تسهیل کند. لذا پیشنهاد میشود به جای استفاده از روشهای منسوخ سنتی از نرم افزارهای آموزشی بخصوص انواع آنلاین و تحت وب برای کمک به یادگیری دانش آموزان استفاده شود.
روح اله بصیری هنرآموز رشته کامپیوتر
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
خبرهای شهرستان های ممسنی و رستم و استان فارس
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.