menusearch
sedayeil.ir

تاثیر رسانه های اجتماعی بر دانش آموزان

جستجو
هدر سایت

تاثیر رسانه های اجتماعی بر دانش آموزان

(0)
(0)
تعداد بازدید خبر 4
تاریخ درج خبر یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
اشتراک خبر در شبکه های اجتماعیاشتراک
تاثیر رسانه های اجتماعی بر دانش آموزان

اینترنت به یک نیاز اساسی نسل کنونی تبدیل شده است. این روزها اکثر مردم جهان به طور مرتب از اینترنت استفاده می‌کنند. همچنین هر روز که می‌گذرد افراد بیشتری به شبکه های اجتماعی معتاد می‌شوند.دانش‌آموزان از جمله افرادی هستند که ترجیح می‌دهند اکثر وقت خود را در شبکه های اجتماعی بگذرانند و با مردم ارتباط برقرار کنند. با این حال، شبکه های اجتماعی نیز تأثیرات منفی متعددی بر دانش آموزان ایجاد می‌کنند. بنابراین، آموزش دانش آموزان در مورد نحوه استفاده از رسانه های اجتماعی برای استفاده صحیح بسیار مهم است.

رسانه های اجتماعی به زمین بازی برای نسل فوق مدرن تبدیل شده است. آنها بیشتر وقت خود را صرف بازی، تماشای ویدیو و برقراری ارتباط آنلاین می‌کنند. در نتیجه گاهی اوقات، آنها علاقه خود را به زندگی واقعی از دست می‌دهند و بسیاری از آنها وقت خود را برای گذراندن با والدین و اعضای خانواده دریغ می‌کنند، که این امر بر سلامت عاطفی و اجتماعی آنها تأثیر می‌گذارد. دانش آموزان به دلیل رسانه های اجتماعی مستعد نوسانات خلقی مکرر شده اند. وجود صفحات مجازی اشباع شده از زندگیهای ایده ال باعث شده حتی بسیاری از دانش آموزان از ظاهر خود ناراحت هستند و به همین دلیل است که همیشه سعی می‌کنند خود را با این فضای غیر واقعی منطبق کنند.

هنگامی که رسانه های اجتماعی برای ارتقای اجتماعی، سوادآموزی و تدریس خصوصی استفاده می‌شود، می‌تواند چندین پیامد مثبت برای دانش آموزان ایجاد کند. اما آنها باید تفاوت بین محتوای جعلی و اصلی را ارزیابی کنند. گزارش ها حاکی از آن است که به دلیل استفاده بی رویه از رسانه های اجتماعی، تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه و دانشگاه از اهداف خاص و توسعه شغلی خود دور شده اند. شبکه های اجتماعی شیوه ارتباط و تعامل ما با یکدیگر را متحول کرده است و به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما به خصوص برای دانش آموزان تبدیل شده است. در حالی که آنها مزایای خود را دارند، اثرات منفی خود را نیز دارند. در این مقاله به بررسی تاثیر رسانه های اجتماعی بر دانش آموزان می‌پردازیم.

بطور کلی شبکه های اجتماعی ارتباطات را تقویت می‌کند و ارتباط را برای دانش آموزان آسان تر کرده است. بستری ایجاد کرده است که دانش آموزان می‌توانند به راحتی با همسالان و معلمان خود ارتباط برقرار کنند، اطلاعات را تبادل کنند و در پروژه ها همکاری کنند. پلتفرم های شبکه های اجتماعی به منابع ارزشمند اطلاعات تبدیل شده اند. دانش آموزان می‌توانند به اخبار و اطلاعات مربوط به رویدادها و فعالیت هایی که در سراسر جهان در حال وقوع است دسترسی داشته باشند. دسترسی دانش آموزان را به منابع آموزشی آسان کرده است. پلتفرم های آنلاین مانند دسترسی رایگان به محتواهای آموزشی را فراهم می‌کنند. شبکه های اجتماعی فرصت های ارتباطی مثبتی را برای دانش آموزان ایجاد کرده اند. آنها می‌توانند با متخصصان و متخصصان رشته های تحصیلی خود ارتباط برقرار کنند، ایده ها و پروژه های خود را به اشتراک بگذارند و بازخورد دریافت کنند.

اما در عین حال شبکه های اجتماعی تاثیرات مخربی نیز بر دانش آموزان دارند. اعتیاد به شبکه های اجتماعی به یک معضل جدی در بین دانش آموزان تبدیل شده است. بسیاری از دانش‌آموزان ساعت‌ها در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند که بر عملکرد تحصیلی آنها تأثیر می‌گذارد. این شبکه ها آزار و اذیت و ارعاب دانش آموزان را برای مهاجمین آسان کرده است. آزار و اذیت سایبری می‌تواند منجر به افسردگی، اضطراب و حتی خودکشی شود. حتی باعث فراموشی و حواس پرتی دانش آموزان می‌شود. این می‌تواند بر تمرکز آنها تأثیر بگذارد و تمرکز آنها را بر روی مطالعه دشوار کند. همچنین این شبکه ها مملو از اطلاعات نادرست هستند که می‌تواند برای دانش آموزان گمراه کننده باشد. ممکن است در نهایت به اطلاعات غلط اعتقاد داشته باشند و بر اساس آن تصمیم بگیرند.

در نتیجه رسانه های اجتماعی هم تاثیرات مثبت و هم منفی بر دانش آموزان دارند. در حالی که مزایای زیادی مانند افزایش ارتباطات، به اشتراک گذاری اطلاعات، فرصت های آموزشی و فرصت های ارتباطی را ارائه می‌دهد، ولی دارای اثرات منفی مانند اعتیاد، زورگویی سایبری، فراموشی و اطلاعات نادرست هستند. استفاده مسئولانه و کنترل شده و متعادل از شبکه های اجتماعی برای دانش آموزان برای جلوگیری از اثرات منفی و استفاده از اثرات مثبت برای دانش آموزان مهم است. والدین و مربیان نیز باید نقش فعالی در آموزش دانش آموزان در مورد استفاده صحیح از رسانه های اجتماعی داشته باشند. والدین نیز باید به فرزندان خود توصیه کنند که به جای اتلاف وقت در شبکه های اجتماعی، لایک ها و اشتراک گذاری ها، وقت خود را صرف آموزش الکترونیکی، مهارت های جدید و فناوری های مدرن کنند.

روح اله بصیری هنرآموز رشته کامپیوتر

نظرات کاربران ( 0 نظر )
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام